Järjestötoiminnan tulevaisuus –foorumia vietetään teemalla “Järjestöt maakunnan kumppanina”

Järjestötoiminnan tulevaisuus –foorumia vietetään teemalla “Järjestöt maakunnan kumppanina”

Jo toista kertaa järjestettävää Järjestötoiminnan tulevaisuus –foorumia vietetään reilun viidenkymmenen Lappilaisen järjestötoimijan ja Lapin maakunta- ja soteuudistuksen valmistelijan voimin 13.12.2018 Hotel Scandic Rovaniemessä. Päivän aikana kuullaan mielenkiintoisia puheenvuoroja sekä keskustellaan kaikille yhteisestä ja ajankohtaisesta maakunta- ja soteuudistuksesta järjestösektorin näkökulmasta. 

Aamupäivällä Lapin maakunnan ICT-suunnittelija Maarit Pirttijärven puheenvuoron aiheena on Järjestöt maakunnan digikumppanina ja Lapin sosiaali- ja terveysturvayhdistyksen järjestökehittäjä Anne-Marie Haavikko kertoo maakunnallisen järjestökyselyn tuloksista digitalisaation näkökulmasta. 

Iltapäivällä Lapin sosiaali- ja terveysturvayhdistyksen järjestökehittäjä Tanja Sälevä antaa katsauksen järjestöjen osallisuudesta Lapin maakunta- ja soteuudistuksen valmistelussa. Lapin maakunta- ja soteuudistuksen muutosjohtaja Marja Perälä valottaa myös järjestöjen kumppanuutta valmistelussa. Päivä huipentuu valtiovarainministeriön alivaltiosihteeri Päivi Nergin ja sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskuksen johtaja Kristiina Hannulan sekä Soste ry:n varapääsihteeri Anne Knaapin yhteispuheenvuoroon siitä, miten järjestöt voivat olla maakunnan kumppanina. 

Aamupäivän keskusteluosuudessa pohditaan järjestöjen digitalisaation osaamistarpeita, verkostoitumista sekä millainen tulevassa maakunnan verkkopalvelussa olisi hyvä huomioida kansalaisten sekä järjestöjen näkökulmasta. Iltapäivällä puolestaan pähkäillään, millainen olisi hyvä järjestö-kunta-maakunta yhteistyörakenne Lapissa. 

Lapin sosiaali- ja terveysturvayhdistyksen hallinnoima Järjestöt muutokseen yhteistyössä -hanke järjestää tapahtuman jo toista kertaa. Hanke kuuluu kolmevuotiseen sosiaali- ja terveysministeriön Suomi 100-v juhlavuoden avustusohjelmaan Järjestöt 2.0 mukana muutoksessa ja on yksi 18:sta maakunnallisista hankkeista, joissa organisoidaan sote- maakuntamallia tukevat rakenteet järjestötoimintaan.  

Foorumin ohjelma ja muut tiedot löytyvät osoitteesta lappilaiset.fi https://www.lappilaiset.fi/tapahtuma/jarjestot-maakunnan-kumppanina-jarjestotoiminnan-tulevaisuus-foorumi/  

 

Lisätietoja: 

Lapin sosiaali- ja terveysturvayhdistys ry 

Tanja Sälevä                Anne-Marie Haavikko 
Järjestökehittäjä           JärjestökehittäjäJärjestökehittäjä
P. 040 164 6696            P. 040 861 1156