IHAN pihalla? Vanhat ihmiset digitaalisen maailman myllerryksessä

Vanhoja ihmisiä on yhä enemmän. Heitä ei voi niputtaa yhteen iän perusteella, mutta yhä useammalla on vaikeuksia pysyä mukana digitalisoituvassa maailmassa. Sosiaalipolitikan professori emerita Briitta Koskiahon johtama tutkimus perustuu kansalaistutkijoina toimineiden vanhojen ihmisten kokemuksiin erilaisista palveluista.

Vaikka he ovat korkeasti koulutettuja, heille on haastavaa asioida pankin, Kelan ja sosiaali- ja terveyspalveluiden kanssa. Heidän on hankala saada tietoa, jos he eivät käytä nettiä. Ja vielä pahempaa, vaikea ajaa asioitaan, hoitaa velvollisuuksiaan ja käyttää oikeuksiaan. SOSTEn julkaisema tutkimus päätyy siihen, että neuvonnan, opastuksen ja avustetun asioiden ajamisen järjestäminen toimivasti kaikkialla maassa on uusi sosiaalipoliittinen tehtävä.

Tutustu Briitta Koskiahon & Erja Saarisen (toim.) julkaisuun tästä linkistä

Julkaisusta on ladattavissa .pdf-versiot niin tutkimustiivistelmänä tai kokonaisena julkaisuna