Yhdistysesittely: Yhden Vanhemman Perheiden Liiton Pohjois-Suomen aluetoimisto  

Yhdistysesittely: Yhden Vanhemman Perheiden Liiton Pohjois-Suomen aluetoimisto  

Yhden Vanhemman Perheiden Liiton Pohjois-Suomen aluetoimisto  

Olen Markku Iso-Heiko ja aloitin marraskuun 2018 alussa aluekoordinaattorina Pohjois-Suomessa ja konttorini löytyy tällä hetkellä Rovaniemeltä. Alueeseeni kuuluu Lapin lisäksi myös Pohjois-Pohjanmaa. Minut sai mukaan sama asia, joka minua on kiehtonut aina; Inhimillisyys ja halu olla ihminen ihmiselle. Me kaikki tarvitsemme toisiamme ja jonkun on saatettava meitä samankaltaisia yhteen.  Kaikista tärkeintä on vertaistuen ja avun saaminen silloin kun sitä tarvitsee ja tuen antaminen, silloin kun siihen on voimavaroja. Silloin on ihmisen hyvä olla. 

Yhden Vanhemman Perheiden Liitto on lastensuojelujärjestö, jonka tehtävänä on yhden vanhemman perheiden sosiaalisten, taloudellisten ja oikeudellisten asioiden parantaminen sekä vaikuttaminen lainsäädäntöön ja asenteisiin. 

Nyt olen kemijärveläinen kertaalleen eronnut kahden lapsen isä ja uusioperheessäni on lisäksi kaksi lasta.  Järjestöissä olen ollut pitkään, tehden nuorisotyötä, perhetyötä ja vetänyt erilaisia projektejakin 17 vuotta. Tähän työhön siirryin Kemijärven kaupungin etsivästä nuorisotyöstä. Vapaaehtoisena olen toiminut mm. rikosten- ja riitojen sovittelijana ja tukihenkilönä sekä kouluttanut tukihenkilöitä, vapaaehtoisia, kerhonjohtajia ja paljon, paljon muita ihmisiä. 

Kun minun vanhempani aikanaan erosivat ja meitä jäi kuusi poikaa äidin huollettavaksi, niin kyllä monesti ajattelin, että eikö tosiaan mitään tukea ja apua vaikka vertaisavun muodossa, saa mistään. Nyt saavat yhden vanhemman perheet, niin yksinhuoltajat kuin yhteishuoltajatkin ja heidän lapsensa apua, tukea ja tietoa myös tällä perukalla. Saatavissa on Eron-ABC-iltoja, lakineuvontaa, eroinfopäivystystä ja vertaisryhmiä. 

Asiantuntijoinamme toimii myös neljä lakitoimistoa vapaaehtoisesti. 

Nuotiokuva Lähdelammelta.

Uutena vertaisryhmänä aloittanut yhden vanhemman perheiden olohuone jatkaa toimintaansa Rovaniemellä, Pirkkakatu 2, perhetoimintakeskuksessa klo 17-19. ja on suunnattu yksin- ja yhteishuoltajille, eron kokeneille. Vertaisryhmä kokoontuu pari kertaa kuukaudessa 13.8. alkaen. Myös ero-iseille on oma vertaisryhmä, joka kokoontuu kerran kuussa ja isien ja lasten illat verkostotyönä kuusi kertaa vuodessa. 

Nähdään siis ja hymyillään ja raataillaan kun tavataan, myös sähköpostilla: markku.iso-heiko@yvpl.fi ja Facebookissa: Yvpl Pohjois-Suomi