Järjestöjen sote-muutostuki on aloittanut Lapissa, Kainuussa, Keski-Pohjanmaalla ja Pohjois-Pohjanmaalla

Järjestöjen sote-muutostuki on Maakuntien verkostojärjestöjen neuvottelukunnan ja SOSTE Suomen sosiaali ja terveys ry:n yhteistyössä muodostama valtakunnallinen hankekokonaisuus. Sen tarkoituksena on tukea järjestöjä sote-muutoksessa. Päämääränä on, että sote-järjestöjen toiminta ja osaaminen pysyvät kiinteästi mukana sosiaali- ja terveyspalveluissa ja niiden kehittämisessä.

Sote-muutostukea toteutetaan valtakunnallisten ja maakunnallisten järjestöjen, sekä paikallisyhteisöjen yhteistyötä ja verkostoja tukien. Toiminta hyödyntää ja jatkaa vuoden 2020 joulukuussa päättyneen järjestö 2.0- hankekokonaisuuden työtä.

Hankekokonaisuuden pohjoista osuutta hallinnoi Lapin sosiaali- ja terveysturvayhdistys ry. Pohjoinen alue käsittää Lapin, Kainuun sekä Keski- ja Pohjois-Pohjanmaan maakunnat. Järjestöasiantuntijana pohjoisella alueella toimii Johanna Saarivaara, jolla on pitkä työkokemus järjestö- ja hankemaailmasta. Viimeksi hän on toiminut järjestöagenttina JärjestöKainuu 2.0- hankkeessa.

”Odotan innolla, että pääsen tutustumaan paikallisiin järjestötoimijoihin ja yhteistyökumppaneihin jokaisessa maakunnassa”, Johanna sanoo. ”Tehdään yhdessä järjestöjen soteyhteistyöstä entistä sujuvampaa ja toimivampaa!”

Johanna Saarivaaraan voi ottaa yhteyttä:

puhelimitse: 040 580 3765

sähköpostitse: johanna.saarivaara@lapinsote.fi

järjestöasiantuntija Johanna Saarivaara