Lapin sosiaali- ja terveysturvayhdistyksen kuulumisia!

Lapin sosiaali- ja terveysturvayhdistyksessä on tapahtunut paljon muutoksia viime syksyn ja tämän vuoden kevään aikana.

Vähitellen tilanne on kuitenkin vakiintumassa. Järjestörakenteen viestintäkoordinaattorina toimii Jenny Lundman, vakinaisessa työsuhteessa 1.7.21 alkaen. Myös toiminnanjohtajan työpanoksesta noin puolet kohdistuu järjestörakenteen tehtäviin. Viime vuoden loppupuolella päättyi useita hankkeita ja osa työntekijöistä hakeutui uusiin työtehtäviin jo ennen vuoden loppua eikä uusia hankkeita ole vireillä. Tästä syystä joudumme valitettavasti ajoittain priorisoimaan tehtäviä.

Toimeksi.fi jatkuu osin vanhoin ja osin uusin voimin. Janne Karjalainen jatkaa asiantuntijatehtävissä Kempeleessä. Verkostoluotsina on aloittanut kesäkuussa Riitta Kurki ja hänen työpisteensä on Tampereella.  Toimeksi.fi-verkosto on käynnistänyt uudistustyön, jonka tavoitteena on uusi helppokäyttöinen palvelukokonaisuus. Uudistuksen jälkeen yhdistysten on entistä helpompaa tiedottaa toiminnastaan ja  ihmisten löytää monipuolisesta yhdistystoiminnasta merkityksellistä toimintaa, yhteisöllisyyttä, apua ja osallistumismahdollisuuksia. Uusi palvelu tulee käyttöön ensi vuoden aikana. Meillä Lapissa uudistustyö näkyy Lappilaiset.fi palvelussa.

Olemme myös mukana SOSTE Suomen sosiaali- ja terveys ry:n ja maakuntien verkostojärjestöjen yhteisessä Järjestöjen sote-muutostuki – kokonaisuudessa, jossa OYS – erva-alueen järjestöasiantuntijana työskentelevä Johanna Saarivaara on yhdistyksemme työntekijä, työpaikka sijaitsee Kajaanissa. Hankkeen tavoitteena on tukea sote-yhdistyksiä löytämään yhteistyörakenteet ja toimintamahdollisuudet tulevilla hyvinvointialueilla. Lapissa Sote-muutostuki näkyy yhtenä Timanttinen yhteistyö Lapin hyvinvointialueella – työpajojen järjestäjänä.

Toimitilamme sijaitsevat edelleen osoitteessa Kansankatu 13 a 28. Siellä on työssä vain kolme yhdistyksemme työntekijää, joten olemme etsineet uusia vuokralaisia tiloihimme. Elokuun alusta muutti tiloihimme Lapin sydänpiiri kahden työntekijän voimin ja syyskuun alusta tulee tiloihimme Kehitysvammaisten tukiliiton työntekijä.

Korona-viruksen leviäminen on vaikuttanut toimintaamme huomattavasti sekä viime vuoden että tämän vuoden osalta. Viimeisin pettymys oli Syyspäivien siirtäminen vuodella eteenpäin. Ensi vuoden Syyspäivät pidetään 15.-16.9.2022 Oloksella ja samalla juhlimme 70-vuotta täyttävää Lapin sosiaali- ja terveysturvayhdistystä.

Sote – yhdistykset ja -järjestöt ovat monenlaisten haasteiden edessä tulevien vuosien aikana. Järjestöt ja yhdistykset etsivät paikkaansa hyte-alueilla ja kuntien kanssa luodaan uusia yhteistyömuotoja niihin jäävien tehtävien osalta, unohtamatta kansalaisille suoraan suunnattua toimintaa. Lapin sosiaali- ja terveysturvayhdistyksessä uskomme, että yhteistyöllä ja yhteen hiileen puhaltamalla päädymme hyvään lopputulokseen.

Sinikka Suorsa, vs toiminnanjohtaja

Lapin sosiaali- ja terveysturvayhdistys ry

Kuvassa Lapin sosiaali- ja terveysturvayhdistyksen henkilökunta