Maksuton ”Ryhmä toivon tukena” -koulutus Rovaniemellä 1.9.!

Maksuton ”Ryhmä toivon tukena” -koulutus Rovaniemellä 1.9.!

Kaipaatko uusia keinoja tukea asiakkaitasi? Oletteko kokeilleet ryhmätapaamisia? Tuntuuko ryhmän ohjaaminen kiinnostavalta, mutta myös vähän työläältä? Mitä se vaatisi minulta? Osaankohan? Ja onko niistä ryhmistä osallistujille oikeasti hyötyä? Entä kuinka toimisi työparimalli ammattilainen – vertaisohjaaja?

Porukkaan kuuluminen, ajatusten vaihto, kokemus siitä, että toisilla ihmisillä on samankaltaisia vaikeuksia kuin itsellä ja toisten tarinoiden kuuleminen ovat suurimpia toivoa herättäviä ja toipumista tukevia asioita. Koulutus rohkaise ammatillisesti ohjatun ryhmätoiminnan aloittamiseen.

Voimavararyhmiä, arkivinkkiryhmiä, tapaamisryhmiä… Tutustumme yhdessä erilaisiin ryhmämuotoihin, mahdollisuuksiin ohjata ryhmiä yksilötyön rinnalla sekä aihepiireihin, jonka ympärille toiminta voisi rakentua.

Ryhmiin liittyy monenlaisia haasteita. Miten sitouttaa ihmisiä mukaan? Miten tukea keskustelun syntymistä? Kuinka saada mukaan myös kaikkein hiljaisimmat tai rohkaista heitä, joille sosiaaliset tilanteet ovat ahdistavia ja tunteista puhuminen on vaikeaa? Kuinka hillitä äänekkäintä, että toisetkin saavat tilaa? Mikä on ryhmää koossa pitävä tunnetavoite? Mitkä ovat ryhmän rakenteet ja rajat?

Opettelemme ryhmänohjauksen perusvalmiuksia ja tutustumme helppoihin, toiminnallisiin työvälineisiin, joita käyttää keskustelun avauksiin ja yhteiseen ryhmätyöskentelyyn.

Koulutuksessa käsitellään mm. seuraavia aiheita:

  • Ryhmänohjauksen perusvalmiudet
  • Erilaiset ryhmämuodot, rakenteet ja rajat
  • Toiminnallisia työvälineitä keskustelujen avauksiin ja yhteiseen työskentelyyn
  • Miten sitouttaa?
  • Kuinka tukea keskustelua: Hillitä äänekkäintä, antaa hiljaisimmalle tilaa?
  • Ryhmää koossa pitävä tunnetavoite
  • Mitä hyötyä on ryhmämuotoisista tapaamisista?
  • Miten toimii työparimalli ammattilainen/vertaisohjaaja?

Paikka: Scandic Rovaniemi City, Koskikatu 23, Rovaniemi

Aika: 1.9.2022 klo 9-16

Mukaan mahtuu: 20

Ilmoittaudu viimeistään: 25.8.

ilmoittaudu tästä

Järjestäjä: Mielenterveyden keskusliitto ry


Lisätiedot

Sanna Hyry 040 827 2665, sanna.hyry(at)mtkl.fi tai Tarja Tikkanen 040 450 86306, tarja.tikkanen(at)mtkl.fi

www.mtkl.fi

Asiasanat

koulutukset,