Lapin maakunnallinen järjestöfoorumi 18.-19.11.2022 Torniossa

Lapin maakunnallinen järjestöfoorumi 18.-19.11.2022 Torniossa

18.-19.11.2022

Tornion järjestötalo

Lapin Järjestöfoorumi kokoontuu polttavan aiheen äärelle: Mitä Lapin hyvinvointialue muuttaa järjestöjen maailmassa?

Lauantain aiheena lappilainen järjestötyöllistäminen.

 

Lappilaiset järjestöt ovat suurten muutosten äärellä ja tänä vuonna Lapin Järjestöfoorumi paneutuu näistä kahteen. Torniossa 18.-19.11. järjestettävän foorumin perjantain aiheena on järjestöt Lapin hyvinvointialueella ja  lauantain teemana lappilainen järjestötyöllistäminen muuttuvissa rakenteissa. Perjantaina jaetaan myös Lapin Järjestöneuvottelukunnan vuosittain myöntämä Tehemä Pois -palkinto. Tule mukaan kuulemaan, kysymään ja keskustelemaan siitä, millaista yhteistyötä järjestöt voivat tehdä tulevaisuudessa ja miltä rakentuva yhteistyömalli näyttää. Luvassa on sekä hyvinvointialueen että järjestöjen puheenvuoroja.

Lauantaina Tornion Järjestötalolla tavataan lappilaisen järjestötyöllistämisen tiimoilta, kun Järjestöfoorumin kakkospäivä starttaa. Vates-säätiön Kaija Ray ja Minna Tarvainen järjestävät halukkaille työpajan, jossa pohditaan juuri osallistujille sopivia vastauksia järjestöjen työllistämiseen liittyviin haasteisiin ja muutoksiin. Palkkatukiuudistus, hyvinvointialueiden tuleminen ja TE-hallinnon uudistus vaikuttavat osaltaan kaikki järjestöjen työllistämiseen saamaan tukeen ja siihen, millaisiksi verkostot muodostuvat. Vates-säätiö on valtakunnallinen järjestö- ja osatyökykyisten työllistäminen asiantuntijaorganisaatio. Heistä löydät lisätietoa Vates | Vates

 

Mukaan ilmoittautuneilla järjestöillä on mahdollisuus esitellä toimintaansa sekä perjantaina että lauantaina esitteiden ja muun jakomateriaalin avulla ja kahvien ohessa on varattu aikaa tutustumiselle ja keskustelulle. Tapahtuma on molempina päivinä ilmainen ja avoin kaikille. Klikkaa itsesi mukaan: https://forms.office.com/r/0UrfHx7Nz4

Lisätietoja: Pohjoisen yhteisöjen tuki – Majakka ry:n toiminnanjohtaja Annemari Kivivuori, annemari.kivivuori@pyt.fi

 

Perjantai 18.11. kello 8-16

 • Aamukahvit ja osallistujien tutustumista
 • Kello 9 alkaen
 • Foorumikeskustelua
 • Tehemä pois -palkinnon luovutus
 • Lounas
 • Foorumikeskustelua
 • Iltapäiväkahvit
 • Osallistujien toiminnan esittelyä

 

Lauantai 19.11. kello 9-14

 • Aamukahvit ja osallistujien esittelyä
 • Vates-säätiön työpaja järjestötoimijoille Lappilainen järjestötyöllistyminen muuttuvassa maailmassa

 

Puhujat:

 • Kunnallisneuvos, yhdyspintalautakunnan puheenjohtaja Pekka Pelttari
 • toiminnanjohtajat Marika Ahola/Rovaniemen Neuvokas, Katja Rippstein/ MLL Lapin piiri sekä Maarit Toivola/Lapin liikunta ry
 • Maakuntajohtaja Mika Riipi
 • Hyvinvoinnin-, terveyden- ja turvallisuuden edistämisen asiantuntija Verena Kortelainen
 • Lapin aluehallituksen jäsen Pekka Tiitinen
 • Simon kunnan järjestöyhdyshenkilö Soile Vakkala
 • Kaija Ray, Vates

Puheenjohtajana foorumissa toimii Lapin Järjestöneuvottelukunnan puheenjohtaja Hilkka Halonen

 

Tervetuloa!

Asiasanat

järjestöfoorumi, lapin maakunnallinen järjestöfoorumi, järjestöneuvottelukunta, lapin maakunnallinen järjestöneuvottelukunta,