Takaisin edelliselle sivulle

s


Saamelaistaiteen tukiyhdistys ry. tehtävänä on tukea ja mahdollistaa saamelaistaiteiden näkyvyyttä.


Koti uskonto ja isänmaa. Työtä kodin hyväksi ja parhaaksi.


Yhdistyksen tarkoituksena on valvoa omakotitalon, vapaa-ajanasunnon sekä pienkiinteistön omistajien oikeudellisia, taloudellisia ja yhteiskunnallisia etuja sekä edistää, ohjata ja kehittää pientalovaltaista asumismuotoa sekä parantaa asumisviihtyvyyttä.


Saariharjunseudun Erä Ry on metsästysseura, joka toimii Saariharjun kylässä Ranualla. Seuralla on oma kämppä, joka toimii myös kyläläisten kokoontumispaikkana. Saariharjunseudun Erä Ry:n majassa on lämmitys ja sitä voi käyttää kaikkina vuodenaikoina. Majaa on vuokrattu jonkin verran metsästysseuroille ja marjastajille.


Saariharjunseudun kylätoimikunnan tehtävänä on edistää kyläläisten hyvinvointia ja terveyttä sekä lisätä yhteisöllisyyttä yhteisen tekemisen kautta.


Yhdistyksen tarkoituksena on Saariselän kylän ja sen lähialueiden asukkaiden yleisten ja yhteisten etujen ajaminen, viihtyisyyden ja yhteishengen lisääminen, perinteiden vaaliminen ja sen yhteistoiminnan sekä kaikenpuolisen hyvinvoinnin edistäminen.


Sallan kunta on perustettu vuonna 1857 Kuolajärvi-nimisenä. Vuoden 1936 alusta lukien kunnan nimi on ollut Salla. Matkailupitäjänä Salla on tunnettu jo 1900-luvun alkupuolella. Kunnan elinkeinorakenne on vuosikymmenten saatossa muuttunut paljon; maatalousvaltaisesta pitäjästä on tullut palveluelinkeinoihin painottuva seutu. Palvelut työllistävät tällä hetkellä yli 70 % työssä käyvästä väestöstä. Kunnanviraston Lue lisää…


Yhdistyksen toiminnan tarkoituksena on sydänterveyden edistäminen ja sairauksien ennaltaehkäisy. Hallitus kokoontuu säännöllisin väliajoin. Jäsenmaksun suuruus on 14 €, johon sisältyy liiton julkaisema Sydän -lehti. Jäsenille järjestämme jäseniltoja ja muita tilaisuuksia. Yhdistyksen jäsenet saavat 2 € alennuksen kylpylälipun hinnasta Sallan kylpylään. Lue lisää…


Lapsille leikkikenttä, kaikenikäisille kyläläisille tapahtumia ja puitteita luonto-ja liikuntaharrastuksiin. Ikäihmisiä pyritty huomioimaan myös toiminnassa.


Sámi Duodji ry on saamelaisten kästyöntekijöiden yhdistys. Yhdistys ylläpitää saamnekäsityötaitoa järjestämällä kurssi- ja pajatoimintaa. Yhdistyksellä on meneillään Duodjibussi-hanke, hankkeen ideana on viedä osaamista ja kalustoa Inarin ja Utsjoen kunnan alueen eri kyliin.