Hankeyhteistyö

Järjestö muutokseen yhteistyössä -hanke on tehnyt talven ja kevään aikana tiiviisti yhteistyötä alueella toimivien hankkeiden kanssa. 

High Five -yhteistyöllä hyvinvointia Itä-Lappiin -hankkeen kanssa on kierretty Itä-Lapin kuntia, tavattu eri toimijoita sekä pidetty kuntien kanssa yhteistyössä yhdistysiltoja mm. Savukoskella, Sallassa ja Posiolla. Suunnitteilla ovat yhdistysillat myös Kemijärvelle ja Pelkosenniemelle. Yhdistysiltojen yhtenä keskustelu-aiheena on ollut seudullinen järjestöyhteistyö. High Five ja JÄMYhankkeiden yhteisenä tavoitteena on pilotoida seudullista järjestöneuvottelukuntaa Itä-Lapin alueella. Posion osalta hankeyhteistyössä mukana on ollut myös Koillisen kumppanit -hanke, joka toimii Posiolla, Taivalkoskella ja Kuusamossa 

Linkki lappilaiseen hyvinvointiin – hyvinvointilähete -hanke käynnistyy pian. Kesällä 2019 hankkeelle haettiin Lapin sairaanhoitopiirin toimesta rahoitusta STM:n terveydenedistämisen määrärahasta. Alustava rahoitus myönnettiin marraskuussa ja virallinen päätös valtion avustuksesta saapui 10.2.2020. Projektisuunnittelijaksi on valittu Tarja Mouhi, joka aloittaa työnsä tämänhetkisen tiedon mukaan elokuussa. Hankkeen käytännön toiminnan alkaminen siirtyy siis loppuvuoteen 2020 tai alkuvuoteen 2021. Hankkeelle on valittu ohjausryhmä ja Lapin maakunnallista järjestöneuvottelukuntaa pyydettiin nimeämään järjestöjen edustaja ohjausryhmään. Järjestöjen edustajana hankkeen ohjausryhmässä toimii Suvimaria Saarenpää Rovaniemen Neuvokkaasta. Projektiryhmässä järjestöjen edustajina mukana jatkavat Marika Ahola ja Tanja Sälevä Lapin sosiaali- ja terveysturvayhdistyksestä. 

JOKOS  Työtä ja hyvinvointia kylissä sekä Asiakkaat työllisyyden ja soten rajapinnoilla -hankkeiden kanssa yhteistyössä on toteutettu järjestötyöllistäminen infotilaisuuksia helmikuusta alkaen. Järjestötyöllistämisen infotilaisuudet ovat syntyneet järjestöjen toiveesta saada lisää tietoa työllistämiseen liittyen. Infotilaisuudet ovat seurattavissa reaaliaikaisesti tai tallenteina jälkikäteen, materiaalit ja tallenteet löydät täältä. 

JÄMY -hanketyöntekijä osallistui kolmeen Veto ja pitovoimainen Lappi -hankkeen Kick Off työpajoista. Veto- ja pitovoimainen Lappi on meidän kaikkien lappilaisten tavoite nyt ja tulevaisuudessa. Lapin liiton esiselvityshanke on nyt yhdessä muiden alueen toimijoiden kanssa lähtenyt taklaamaan haasteet tämän tavoitteen tieltä. Teemat aiheen alla ovat Learning, Landing ja Living. Lue lisää hankkeen blogista. Muokattu viimeksi: 11.05.2020