Lapin maakunnallinen järjestöfoorumi

Järjestöfoorumi 2018

Seuraava Lapin maakunnallinen järjestöfoorumi järjestetään 4.-5.5.2018 välisenä aikana. Perjantaina 4.5. foorumi pidetään Aluehallintoviraston juhlasalissa (Valtakatu 2, 96100 Rovaniemi) ja lauantaina SPR Lapin piirin kokoustilassa (Lähteentie 10, 96400 Rovaniemi). Foorumin yhteydessä palkitaan myös vuoden vapaaehtoinen toimintamuoto tai vapaaehtoisteko Tehemä pois -järjestöpalkinnolla. Palkinto myönnetään järjestölle tai verkostolle, joka on toiminnallaan innostanut, edesauttanut ja rakentanut yhteistyötä järjestöjen ja muiden yhteistyökumppaneiden kanssa.

Järjestöfoorumin järjestävät vuosittain yhteistyössä Lapin liitto, Lapin maakunnallinen järjestöneuvottelukunta ja Lapin sosiaali- ja terveysturvayhdistys ry.

Järjestöfoorumin aiheina tänä vuonna ovat:

  • Ajankohtaiskatsaus sote- ja maakuntauudistukseen
  • Osallisuus – mitä se on ja miten sitä parannetaan?
  • Paneelikeskustelu saavutettavuudesta ja esteettömyydestä
  • Tehemä pois -palkinnon luovutus
  • Nuorten osallistuminen
  • Maakunnallisen hyvinvointikertomuksen nuorisoindikaattorit

Ilmoittautuminen foorumiin 27.4.2018 mennessä tämän linkin kautta. Lisätietoa järjestöfoorumista: toiminnanjohtaja Mervi Kestilä, p. 040 689 5910, mervi.kestila(at)lapinsote.fi

Järjestöfoorumi 2017

Rovaniemellä 19.-20.5.2017 järjestetty Lapin maakunnallinen järjestöfoorumi kokosi yhteen Lapin alueen toimijoita kuulemaan ja keskustelemaan teemasta järjestöt terveyden ja hyvinvoinnin edistäjinä Lapissa. Foorumi järjestettiin perjantaina 19.5. Rovaniemen Järjestötalossa sekä lauantaina 20.5 sen katutasossa olevassa tilausravintola Gastro Finlandissa (Kansankatu 8, 96100 Rovaniemi).

Järjestöfoorumin ohjelma oli tänäkin vuonna tutun monipuolista ja tarjolla oli mielenkiintoisten puheenvuorojen lisäksi myös työpajatoimintaa. Terveyden ja hyvinvoinnin edistämisen teemaa tarkasteltiin laaja-alaisesti kulttuurin, liikunnan, sekä terveyden ja sosiaalisen hyvinvoinnin näkökulmista. Järjestöfoorumi huipentui Tehemä pois -järjestöpalkinnon luovuttamiseen vuoden vapaaehtoiselle toimintamuodolle tai vapaaehtoisteolle. Lapin maakunnallinen järjestöneuvottelukunta myönsi palkinnon tänä vuonna Arktiset maahanmuuttajat ry:lle (AMA).

Ohjelma on nähtävissä tästä linkistä.

Kaksipäiväinen Lapin maakunnallinen järjestöfoorumi kokosi tänä vuonna lähes 60 osanottajaa Järjestötalolle keskustelemaan teemasta järjestöt terveyden ja hyvinvoinnin edistäjinä Lapissa. Kiitokset kaikille foorumiin osallistuneille!

Järjestöfoorumin esitysmateriaaleja:

Heli Hätönen, STM – Terveyden ja sosiaalisen hyvinvoinnin edistämisen resursointi uudessa kunnassa

Tuula Kokkonen, AVI – Lapin hyvinvoinnin edistämisen rakenteiden nykytila ja tulevaisuudenkuvia

Veli-Matti Ahtiainen, Lapin sosiaali- ja terveysturvayhdistys ry – Hyvän elämän edistäminen kunnassa ja maakunnassa

Mervi Kestilä, Lapin sosiaali- ja terveysturvayhdistys ry – Maakunnalliset verkostot toteuttamassa Lapin järjestöstrategiaa

Sanna Nurila ja Paula Ruuth, Lapin sosiaali- ja terveysturvayhdistys ry – Maakunnalliset verkostot toteuttamassa Lapin järjestöstrategiaa

Työpajojen koonnit:Muokattu viimeksi: 04.04.2018