Arki kuntoon! -vertaistukiryhmät haastavassa elämäntilanteessa oleville vanhemmille

08.10.2020 klo 09:00 - 26.11.2020 klo 11:30 / Vertaisryhmä

Aktiivinen osallisuus arjessa -hanke

Koronan aiheuttamat poikkeusolot ja epätietoisuus tulevasta ovat vaikuttaneet monin tavoin perheiden elämäntilanteisiin. Työn ja toimeentulon epävarmuus, sosiaalinen eristäytyneisyys, sekä jatkuva huoli läheisistä ihmisistä aiheuttavat helposti stressiä ja vaikeuksia arjen hallintaan. Jos omat neuvot ja voimavarat eivät riitä tilanteen selvittämiseen, me kuuntelemme ja autamme.

Saat tukea perhettäsi koskettavaan tilanteeseen ohjatussa vertaisryhmätoiminnassa. Verkkovälitteisesti toteutettavissa ryhmätapaamisissa pohdimme yhdessä perheen arkea haittaavia ongelmia ja etsimme niihin ratkaisuja. Keskitymme tunnistamaan ja vahvistamaan jokaisen vanhemman omia vahvuuksia ja voimavaroja. Niitä hyödyntämällä koko perheen hyvinvointi paranee ja arki saadaan toimivammaksi. Ryhmä kokoontuu kahdeksan kertaa eri teemojen parissa. Käsiteltäviä aiheita ovat mm. mielen hyvinvointi, tunteet ja tunteiden hallinta, erilaiset kriisit, ihmissuhteet ja -taidot, perheen ja parisuhteen hyvinvointi, päihteet, lähisuhdeväkivalta ja lasten turvallisuus, sekä talous ja työllisyys. Ryhmätyöskentelyn tarkempi sisältö sovitaan aina yhdessä osallistujien tarpeiden ja toiveiden pohjalta. Jos haluat tavata työntekijää yksin, sekin on mahdollista.

Ryhmässä muilta vanhemmilta saatava vertaistuki on erittäin tärkeää ja arvokasta arjen keskellä jaksamiseen. Halutessaan osallistujat voivat jatkaa vertaistoimijoina ja näin saada elämäänsä uudenlaista sisältöä ja mielekästä tekemistä. Ryhmia alkaa loka- marraskuussa 2020 joustavasti tarpeiden mukaan, kysäise rohkeasti lisää tai vilkaise verkkosivuiltamme.

Muutos on aina mahdollista. Lämpimästi tervetuloa mukaan!

Lapin ensi- ja turvakoti ry.

Lisätiedot:

Vastaava hanketyöntekijä Tessa Jussila

p. 040 632 5884 tessa.jussila@lapinentu.fi

Hanketyöntekijä Leila Jaakola

p.040 686 2840 leila.jaakola@lapinentu.fi

www.lapinensijaturvakoti/palvelut/ryhmat/aktiivinen-osallisuus-arjessa-hanke-esr/

 

Toiminta-alue

Alue
Lappi

Kunta
Rovaniemi, Enontekiö, Inari, Utsjoki, Sodankylä, Kittilä, Kolari, Muonio, Savukoski, Salla, Kemijärvi, Kemi, Keminmaa, Tornio, Ylitornio, Pello, Pelkosenniemi, Ranua, Simo, Tervola, Posio

Teemat

hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen, lapsuus ja perhe-elämä, mielenterveys, päihteet ja riippuvuudet, työllisyys, vertaistoiminta

Tapahtuma on verkossa

Teams-linkki tulee myöhemmin

Hinta

Tapahtuma on maksuton