”Liikunta – terveydenhuollon käyttämätön hoitomuoto” -seminaari

21.05.2019 klo 09:30 - 16:00 / Koulutus/seminaari

Lapin Liikunta ry järjestää yhdessä Lapin Aluehallintoviraston, Lapin sairaanhoitopiirin sekä Kunnossa kaiken ikää -ohjelman kanssa ”Liikunta – terveydenhuollon käyttämätön hoitomuoto” -seminaarin tiistaina 21.5.2019 klo 9.30-16.00.  Tilaisuus pidetään Lapin Aluehallintoviraston juhlasalissa (Valtakatu 2, 96100 Rovaniemi). Seminaariin ovat tervetulleita laajasti kaikki terveyden edistämisen työtä tekevät henkilöt niin julkiselta, yksityiseltä kuin kolmannelta sektorilta.

 

Liikuntaneuvonnan palveluketjun tarpeen ja merkityksen ymmärtää, kun tunnistaa liikkumattomuuden mukanaan tuomat taloudelliset, inhimilliset ja yhteiskunnalliset ongelmat. Liikkumattomuus, huono kunto ja ylipaino lisäävät merkittävästi riskiä sairastua muun muassa tyypin 2 diabetekseen, sydän- ja verisuonitauteihin ja korkeaan verenpaineeseen. Kaikkiaan liikkumattomuuden on osoitettu liittyvän kymmenien eri sairauksien kehittymiseen.

 

Suomessa liikkumattomuuden on laskettu maksavan vuosittain jopa 3-7 miljardia euroa. Taloudelliset menetykset koostuvat suorista ja epäsuorista terveydenhuollon menoista. Elintapamuutoksilla, kuten liikunta- ja ravitsemustottumuksia muuttamalla voidaan vaikuttaa merkittävästi ihmisen terveyteen. Liikunnan vaikutukset ulottuvat terveyteen ja hyvinvointiin sekä ennaltaehkäisevästi, parantamalla sairauksien hoitotasapainoa että hoitamalla ja kuntouttamalla itse sairautta.

 

Prosessinomaisen liikunta- ja elintapaneuvonnan on osoitettu nostavan ihmisen elämänlaatua, toimintakykyä, pudottavan liikapainoa sekä ehkäisseen pitkäaikaissairauden syntyminen. Olemassa olevien ja toimivien liikuntaneuvonnan palveluketjujen edellytys on poikkihallinnollinen yhteistyö kunnan johdon, terveyskeskuksen, liikunta- ja vapaa-aikatoimen sekä yhdistysten välillä.

Osoitteet

  • Lapin Aluehallintoviraston juhlasali, Valtakatu 2

    Valtakatu 2, Rovaniemi, Suomi

Toiminta-alue

Alue
Lappi

Kunta
Rovaniemi

Lapin Aluehallintoviraston juhlasali, Valtakatu 2

Valtakatu 2, Rovaniemi, Suomi

Teemat

hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen, tapahtuma, urheilu ja liikunta

Avainsanat

liikunta

Kohderyhmä

ammattilaiset ja asiantuntijat, järjestötoimijat, viranomaiset ja kumppanit, yhdistyksen työntekijät

Ikäryhmä

kaikenikäiset

Lisätiedot

Lisätietoja: Iida Kallo, Lapin Liikunta ry, iida.kallo@lapinliikunta.fi, puh. 040 8329 321

Hinta

Tapahtuma on maksuton

Liitteet

Ilmoittautumistiedot

Ilmoittautumiset seminaariin 15.5. mennessä alla olevan linkin kautta:

https://link.webropolsurveys.com/S/5E5ABE2FC61D2EA9