PÄIHDEASIAMIESTOIMINTA TIEDOTTAA: PÄIHDEPALVELUJELPPARIKOULUTUS ROVANIEMELLÄ 14.10 – 15.10.2021

14.10.2021 klo 12:00 - 15.10.2021 klo 15:00 / Koulutus/seminaari

Paikka: Santasport, Lapin Urheiluopisto

Koulutuksessa kerrotaan päihdepalveluita tarvitsevan ja hänen läheistensä lakisääteisistä oikeuksista, päihdepalvelujärjestelmästä ja päihteiden käytön puheeksi oton menetelmistä. Koulutuksessa puhutaan lyhyesti myös rahapeliriippuvuudesta ja sen hoitomahdollisuuksista. Koulutuksen tarkoituksena on antaa tietoa päihdepalveluita tarvitsevan ihmisen tai hänen läheistensä lakisääteisistä oikeuksista päihdepalveluihin. Tarkoituksena on myös antaa käytännön neuvoja ongelmatilanteiden ratkaisemiseksi ja antaa valmiudet tukea palveluita tarvitsevaa.

Lisäksi koulutuksessa perehdytetään puheeksi oton menetelmiin, kerrotaan miten Suomen päihdehoitojärjestelmä toimii, miten päihdehoitoon hakeudutaan ja mitä tulee ottaa huomioon palveluihin hakeuduttaessa tai niihin ohjattaessa. Koulutuksen käyneistä on tarkoitus muodostaa verkosto joka kommunikoi keskenään ja jota Päihdeasiamiestoiminta tukee.

Koulutus on suunnattu Lapin alueen toimijoille jotka joko työssään tai vapaaehtoistoiminnassaan kohtaavat päihdepalveluita tarvitsevia kansalaisia ja heidän läheisiään ja tarvitsevat lisävalmiuksia työnsä tueksi. Kouluttajina toimivat Päihdeasiamies ja Ehkäisevä Päihdetyö EHYT ry:n asiantuntijat. Koulutus majoituksineen on osallistujille maksuton ja osallistujille tarjotaan lounas ja kahvit molempina päivinä sekä torstaina iltapala. Erityisruokavalioista pyydämme kertomaan ilmoittautumisen yhteydessä. Majoitus on kahden hengen huoneissa. Koulutukseen otetaan max. 30 osallistujaa.

Koulutus alkaa torstaina 14.10. lounaalla klo 12, päättyy perjantaina n. klo 15. Torstaina on yhteinen illanvietto ja mahdollisuus uintiin Santasportin kylpylässä. Koulutuksen tarkempi sisältö majoitusohjeineen julkistetaan elokuun lopussa.

Lisätietoja ja ennakkoilmoittautumiset: Edunvalvontakoordinaattori Reino Raittila: reino.raittila@ehyt.fi P. 050 464 6484 Päihdeasiamiehen toimintaan voi tutustua: www.paihdeasiamies.fi

Osoitteet

  • Santasport

    Hiihtomajantie 2, Rovaniemi, Suomi

Toiminta-alue

Alue
Lappi

Kunta
Rovaniemi

Santasport

Hiihtomajantie 2, Rovaniemi, Suomi

Teemat

edunvalvonta

Hinta

Tapahtuma on maksuton

Ilmoittautumistiedot

Lisätietoja ja ennakkoilmoittautumiset: Edunvalvontakoordinaattori Reino Raittila: reino.raittila@ehyt.fi P. 050 464 6484