Vapaaehtoistoiminnan Pestuumarkkinat Lapin yliopistolla 26.9.2022 – Tule mukaan!

26.09.2022 klo 12:00 - 14:00 / Muu / Lapin sosiaali- ja terveysturvayhdistys ry

Hyvä Järjestötoimija!

 

Kutsumme sosiaali- ja terveysjärjestöjä osallistumaan Pestuumarkkinoille Lapin yliopistolle 26.9.2022 klo 12.00–14.00. Pestuumarkkinat ovat perinteinen tapahtuma, jossa järjestöt tarjoavat vapaaehtoistyön jakson suorittamiseen harjoittelupaikkoja sosionomi-, sairaanhoitaja- ja terveydenhoitajaopiskelijoille, sekä sosiaalityön opiskelijoille.

 

Pestuumarkkinoilla järjestöt

 • esittelevät vapaaehtoistehtäviään ja toimintaansa sosionomi-, sairaanhoitaja- ja terveydenhoitajaopiskelijoille, sekä sosiaalityön opiskelijoille ja
 • rekrytoivat opiskelijoita suorittamaan sosiaalityön opintoihin kuuluvan 28 tunnin, tai sosionomi/sairaanhoitaja/terveydenhoitaja opintoihin kuuluvan 80 tunnin vapaaehtoistyön jakson järjestössään.

 

Onko Teidän järjestöllänne mahdollisuus tarjota Lapin AMK:n tai Lapin yliopiston opiskelijalle tai opiskelijoille vapaaehtoistyön jaksolle harjoittelupaikka syksyllä 2022 ja keväällä 2023?

 

Harjoittelussa opiskelija voi esim. osallistua erilaiseen ryhmätoimintaan, tapahtumien järjestämiseen ja organisointiin tai suunnitella järjestön kanssa yhteistyössä muita sovittuja tehtäviä. Lisäksi amk opiskelija järjestää järjestön kohderyhmälle itse suunnittelemansa sopivan ohjaustapahtuman.

Yliopiston jakson yhtenä tärkeimmistä tavoitteista on oppia kohtaamaan eettisesti kestävällä tavalla erilaisissa elämäntilanteissa ja tuen tarpeessa olevia ihmisiä esim. ystävätoiminnan tai yhdessä ulkoilemisen, kaupassa käynnin tai muun toiminnan yhteydessä.

 

 • AMK –opiskelijoiden jakson kesto on 80 tuntia vapaaehtoistyötä + ohjaustapahtuman järjestäminen (1–2 opiskelijaa) aloitus syksyllä 2022 ja se voi kestää keväälle 2023
 • Yliopisto-opiskelijat suorittavat 28 tuntia vapaaehtoistyötä työpareina (eli 2 opiskelijaa samaan aikaan) ja jakso on suoritettava vuoden 2022 loppuun mennessä.
 • Opiskelijoita, jotka tarvitsevat paikkoja on yhteensä arviolta noin 170 (amk 100 ja yliopisto 70)

 

Jos teiltä löytyy vapaaehtoistyön harjoittelupaikkoja, ilmoita ne tällä lomakkeella 15.8.2022 mennessä: https://link.webropolsurveys.com/S/C0B6923F884F5921

 

Käytännössä homma menee näin:

 • Järjestö ilmoittaa vapaaehtoistyöjakson harjoittelupaikkojen määrän ja tehtävien sisällön yllä olevasta linkistä. Näin opiskelijat voivat tutustua paikkoihin ja järjestöihin etukäteen.
 • Järjestö valitsee tuleeko esittelemään järjestön vapaaehtoistyöpaikat paikanpäälle, vai lähettääkö pelkän vapaaehtoispaikan ja järjestön esittelyn, joka laitetaan esille opiskelijoiden verkkoympäristöön ja paikanpäälle Lapin sosiaali- ja terveysturvayhdistyksen pisteelle
 • Järjestöt voivat olla mistäpäin Lappia tahansa, koska opiskelijoilla on joustoa suorittaa jakso esimerkiksi omalla kotipaikkakunnalla
 • Ennen Pestuumarkkinoita Rovaniemen Neuvokas ja SPR Lapin piiri toteuttavat perehdytyksen – vapaaehtoistoimintaa opiskelijoille
 • Pestuumarkkinoilla opiskelijat valitsevat ja ilmoittautuvat mieleisiinsä harjoittelupaikkoihin
 • Lapin sosiaali- ja terveysturvayhdistys kerää ilmoittautumislistat ja kokoaa ne, sekä välittää opiskelijoiden yhteystiedot järjestöille.
 • Järjestöt ottavat yhteyttä opiskelijoihin ja sopivat harjoittelun aloituksesta.

 

Huom! Pienillä yhdistyksillä on myös mahdollisuus ottaa harjoittelija, jonka ohjaamiseen voidaan järjestää tukea Eväitä reppuun -hankkeen toimesta. Hanketta vetää MIELI Rovaniemen Seudun Mielenterveys ry / Rovaniemen Neuvokas.

 

 

 

Osoitteet

 • Lapin yliopisto

  Yliopistonkatu 8, Rovaniemi, Suomi

Toiminta-alue

Alue
Lappi

Kunta
Rovaniemi

Lapin yliopisto

Yliopistonkatu 8, Rovaniemi, Suomi

Teemat

vapaaehtoisuus

Kohderyhmä

järjestötoimijat, vapaaehtoiset, yhdistyksen työntekijät

Ikäryhmä

nuoret aikuiset (18-29 v.), aikuiset (30-62 v.), ikäihmiset (63-79 v.)

Lisätiedot

Riitta Ollila

järjestökoordinaattori, Lapin sosiaali- ja terveysturvayhdistys ry

040 198 2203, riitta.ollila(at)lapinsote.fi

Hinta

Tapahtuma on maksuton

Ilmoittautumistiedot

Ilmoittautuminen 15.8.2022 mennessä: https://link.webropolsurveys.com/S/C0B6923F884F5921