Näkövammaisten liitto ry

Suomen näkövammaisyhdistysten kattojärjestö edistää sokeiden ja heikkonäköisten ihmisten oikeuksien toteutumista, tuottaa erityispalveluja ja toimii näkemisen asiantuntijana Suomessa.

Näkövammaisten liitosta on saatavilla maksutonta neuvontaa ja ohjausta kaikenikäisille näkövammaisille ja heidän omaisilleen. Eri puolilla Suomea toimivat oikeuksienvalvonnan asiantuntijat auttavat näkövammaisten palveluihin ja sosiaaliturvaan liittyvissä asioissa.

Alueelliset oikeuksienvalvonnan asiantuntijat

Oikeuksienvalvonnan asiantuntijat ohjaavat, neuvovat, tukevat ja rohkaisevat sosiaaliturvaan ja palveluihin liittyvissä asioissa. Jos työt ruuhkautuvat, ensimmäisellä sijalla ovat vastavammautuneet ja heidän omaisensa sekä perheet, joissa on näkövammainen lapsi.

Asiakastyön lisäksi oikeuksienvalvonnan asiantuntija tekee yhteistyötä järjestöjen, oppilaitosten, viranomaisten ja palveluntuottajien kanssa. Verkostotyön tavoitteena on näkövammaisten yhdenvertaisuuden edistäminen ja palvelujen saavutettavuus.

Ota rohkeasti yhteyttä oman alueesi työntekijään!


Palvelemme kielillä

Suomi, Englanti

Toimiala

Vammaisyhdistykset

Teemat

vammaisuus ja invaliditeetti

Asiasanat

näkövammaiset, sosiaaliturva, edunvalvonta, oikeuksienvalvonta, vertaistuki, vapaaehtoistyö, yhdistystoiminta, kuntoutus

Kohderyhmä

asiakkaat, vammaiset ja invalidit

Ikäryhmä

kaikenikäiset

Osoitteet

  • Lapin oikeuksienvalvonnan asiantuntija

    Maakuntakatu 12, 96100 Rovaniemi

Yhteystiedot

Kotikunta: Helsinki
Sähköposti:
sanna.piuva@nkl.fi
Puhelin: Lapin oikeuksienvalvonnan asiantuntija Sanna Piuva 0500 210 568

Lisätietoa verkossa

www.nkl.fi

Facebook
Twitter
YouTube

Toiminta-alue

Alue
Lappi

Kunta
Utsjoki, Inari, Sodankylä, Rovaniemi, Pelkosenniemi, Savukoski, Salla, Kemijärvi, Posio, Ranua, Tervola, Keminmaa, Kemi, Simo, Tornio, Ylitornio, Pello, Kolari, Muonio, Kittilä, Enontekiö

Lapin oikeuksienvalvonnan asiantuntija

Maakuntakatu 12, Rovaniemi, Suomi