Rovaniemen kaupunki

Kahden suurjoen, Ounasjoen ja Kemijoen syleilyssä on muodostunut kehittyvä, kansainvälinen kaupan, hallinnon ja koulutuksen kaupunki. Rovaniemi on aina ollut portti Lappiin ja Lapin läänin hallinnollinen keskus jo vuodesta 1938. Rovaniemestä tuli kaupunki vuonna 1960. Kaupunki ja maalaiskunta yhdistyivät uudeksi Rovaniemen kaupungiksi 2006.

Rovaniemestä on sijaintinsa ansiosta luontevasti kasvanut Lapin pääkaupunki, jolla on oma rytminsä; sopivan rauhoittava, mutta silti sykähdyttävä – Lapin sykkivä sydän. Täällä on mahdollisuus nauttia kahdeksasta uskomattoman erilaisesta ja kauniista vuodenajasta. Luonnosta voi parhaimmillaan saada voimaa ja inspiraatiota. Rovaniemeläisyys on virkeää kaupunkilaisuutta ja positiivista lappilaisuutta.

Kaupunkikeskustaa ympäröi laaja elinvoimainen maaseutu lukuisine kylineen. Tämä maaseutumaisuus on Rovaniemelle leimallinen ja myös hyvin luonnollinen piirre. Metsät, suot, niityt, pellot, joet ja pienet järvet muodostavat kuvan Lapista ja Rovaniemestä, jonka ilme elää vuodenaikojen kierrossa aina uudenlaista tunnelmaa luoden.

Kymmenen kilometrin säteellä kaupungin keskustasta voit löytää rikkumattoman luonnon rauhan tai vilkkaan kansainvälisen lentokentän. Rovaniemen värit kertovat muulle Suomelle ja Euroopalle luontoon erinomaisesti sopeutuvasta pohjoisesta, arktisesta kulttuurista ja ihmisistä.


Toimiala

Julkinen hallinto

Teemat

elinkeinot ja talous, hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen, luottamustoiminta, sosiaali ja terveys

Kohderyhmä

kuntalaiset

Ikäryhmä

kaikenikäiset

Osoitteet

  • Kaupungintalo

    Rovaniemen kaupunki, Hallituskatu 7, Rovaniemi, Suomi

Yhteystiedot

Kotikunta: Rovaniemi
Sähköposti:
kirjaamo(at)rovaniemi.fi
Puhelin: 016 3221

Lisätietoa verkossa

www.rovaniemi.fi

Facebook
Twitter
Instagram

Toiminta-alue

Alue
Lappi

Kunta
Rovaniemi

Kaupungintalo

Rovaniemen kaupunki, Hallituskatu 7, Rovaniemi, Suomi