Läksykummitoiminta

02.03.2020 - 28.02.2023 / Verkossa tapahtuva toiminta / Mannerheimin Lastensuojeluliiton Lapin piiri ry

Toimintaa järjestetään

Läksykummitoiminta on ammatillisesti ohjattua vapaaehtoistoimintaa koko Lapin alueella, joka kuuluu Kaverina Lapissa -hankkeeseen.

Läksykummitoiminnan tarkoituksena on tarjota peruskouluikäiselle lapselle henkilökohtaista tukea koulunkäyntiin sekä luotettavan aikuisen juttuseuraa. Tavoitteena on edistää lapsen luku- ja kielitaitoa, ylläpitää lapsen koulumotivaatiota sekä ehkäistä yksinäisyyttä. Läksykummitoiminta tukee myös vanhempien jaksamista ja koko perheen hyvinvointia.

Läksykummin kanssa lapsi voi esimerkiksi tehdä koulutehtäviä, lukea kirjoja tai ihan vain jutella kivoista jutuista. Yhteydenpito läksykummin ja lapsen välillä tapahtuu pääosin etäyhteydellä puhelimen tai tietokoneen kautta Whatsappin tai Skypen/Google meet videopuheluiden välityksellä.

Käytännössä

  • Toiminta käynnistyy yhteisellä etätapaamisella MLL:n koordinaattorin, läksykummin ja perheen kanssa. Ensimmäisellä tapaamisella tutustutaan sekä sovitaan käytännön asioista, kuten yhteydenottotavasta ja -ajoista.
  • Läksykummi ja lapsi tapaavat yleensä noin kerran viikossa, yhden tunnin ajan.
  • Läksykummi toimii lapsen tukena lukukauden loppuun asti, jonka jälkeen jatkosta sovitaan yhdessä perheen ja vapaaehtoisen kanssa.
  • Läksykummit eivät ole opettajan roolissa tai vastuussa lapsen oppimisesta.

MLL Lapin piirin koordinaattori on sekä perheen että läksykummin tukena koko toiminnan ajan.

Keitä läksykummit ovat?

Läksykummit ovat vapaaehtoisia, tavallisia ja luotettavia aikuisia, jotka haluavat auttaa lapsia ja perheitä antamalla vapaa-aikaansa vapaaehtoistoimintaan. Läksykummit ovat saaneet koulutuksen läksykummitoimintaan ja heidän rikosrekisteriote on tarkistettu. Läksykummit ovat vaitiolovelvollisia ja noudattavat vapaaehtoistyön eettisiä periaatteita.

Toiminta-alue

Alue
Lappi

Kunta
Enontekiö, Inari, Kemijärvi, Kemi, Keminmaa, Kittilä, Kolari, Muonio, Pelkosenniemi, Pello, Posio, Ranua, Rovaniemi, Savukoski, Simo, Sodankylä, Tervola, Tornio, Utsjoki, Ylitornio

Teemat

nuoruus, opinnot, tiede, kasvatus ja sivistys, tukihenkilötoiminta, vapaaehtoisuus, verkkovertaistuki, ystävä- ja viriketoiminta

Asiasanat

Iloa vapaaehtoisuudesta, alakouluikäiset, etäkoulu, koulu, koululaiset, lapset ja perheet, Koko perheelle, tukihenkilö

Kohderyhmä

lapset ja nuoret, maahanmuuttajat ja pakolaiset, perheet, vapaaehtoiset

Ikäryhmä

lapset (7-12 v.), nuoret (13-17 v.)

Järjestetään kielillä

Suomi

Lisätiedot

Jonnamari Kentala

Kaverina Lapissa -hanke

jonnamari.kentala@mll.fi

puh. 050 434 1222

 

 

Linkkejä

Läksykummin haku-lomake

Hinta

Tapahtuma on maksuton

Tapahtuman kielet

Suomi