Opiskelija – etsitkö harjoittelupaikkaa tai opinnäytetyön aihetta?

Opinnäytetyö, Työkokeilu/harjoittelu / Mannerheimin Lastensuojeluliiton Inarin kunnan paikallisyhdistys ry

Lapin Kilpi ry tarjoaa vuosittain harjoittelupaikkoja alan opiskelijoille. Sosiaalityön- ja hoitotyön opiskelijoille on tarjolla erilaisia opintoja tukevia tehtäviä. Lue lisää alta ja ota rohkeasti yhteyttä!

Lapin yliopiston sosiaalityön opiskelijoille 40 tunnin harjoitteluun tarjoamme mahdollisuutta tulla ylläpitämään yhdistyksen virtuaalista vertaistukiryhmää Facebookissa. Lapin kilpirauhassairaiden virtuaaliryhmä tarvitsee ylläpitäjän, joka aktivoi ryhmää keskustelemaan ja tekee erilaisia syötteitä keskustelun avaamiseksi. Harjoittelija voi halutessaan esimerkiksi tehdä ryhmään erilaisia kyselyitä ja hyödyntää kyselyn tuloksia, vaikka omissa opintoihin liittyvissä tehtävissä. Harjoittelijan tehtävänä on myös kirjoittaa harjoittelustaan Kilppariblogitekstin. Hän voi halutessaan myös kehittää ryhmän toimintaa ja markkinoida ryhmää sosiaalisessa mediassa.

Lapin ammattikorkeakoulun hoitotyön opiskelijoille 80 tunnin harjoitteluun tarjoamme mahdollisuutta vertaistukiohjaamiseen, joko livenä tai etänä. Lapin Kilpi ry järjestää Lapin maakunnassa vertaistukea kilpirauhassairaille. Tavoitteena on saada ryhmä joka kuntaan. Oppilaitosyhteistyön alussa, syksyllä 2020, tarjoamme harjoittelupaikkoja, joilla ”pilotoimme” sitä, miten ryhmät ja niiden kokoontumiset saataisiin järjestettyä alan opiskelijoiden vetäminä. Tulevaisuudessa pyrimme kasvattamaan harjoittelijamäärää niin, että pystymme tarjoamaan alueemme kilpirauhassairaille vertaistukea verkossa ja kasvokkain, ympäri vuoden.

Oppilaitosyhteistyö Lapin ammattikorkeakoulun kanssa on yhdistykselle uutta, joten harjoitellaan toimintaa yhdessä! Ajatuksena on, että esimerkiksi Pellosta kotoisin oleva opiskelija, voisi kotikuntaansa viikonloppuna mennessään, järjestää perjantaina tai lauantaina ryhmän tapaamisen, terveysturvallisesti. Tapaamisia voi järjestää myös alueellisessa virtuaalisessa vertaistukiryhmässä, mikäli kasvokkain tapaamiset eivät koronaviruksen takia onnistu. Lapin Kilpi ry osallistuu vuosittain keväällä ja syksyllä oppiskelijoille järjestettäville Pestuumarkkinoille, joissa eri järjestöt esittelevät erilaisia harjoittelumahdollisuuksia.

Pestuumarkkinat 2020
Pestuumarkkinat 2021

Harjoittelun sisältösuunnitelma
Aluksi harjoittelija perehtyy yhdistyksen toimintaan ja kilpirauhassairauksiin www.lapinkilpi.comwww.kilpirauhasliitto.fi  sekä KILPI-lehtiin ja muihin esitteisiin ja materiaaleihin. Yhdistyksen hallituksen nimeämät vertaistukivastaavat toimivat harjoittelija asioissa yhteyshenkilöinä ja harjoittelijan tukena. Työnohjausta tuottaa etäyhteydellä, Neuvokas https://www.kansalaistalorovaniemi.fi/vapaaehtoistyonkeskus-neuvokas/vapaaehtoistyonkeskus-neuvokas/

Perehtymisen jälkeen harjoittelija keskittyy vertaistukiryhmien tapaamisten suunnitteluun ja valmisteluun. Niihin liittyvät kauden tapaamisten teemoitus, vierailevien luennoitsijoiden sopiminen, tilavaraukset, ilmoitusten ulkoasu ja teksti, ryhmän ilmoitusten ja muun materiaalin vienti alueellinen terveyskeskuksiin ja apteekkeihin. Sen jälkeen alkaa alueellisten ryhmien ohjaaminen 1 kerta/kk – 2 h/ kerta, johon liittyy ryhmän tapaamisen aloitukset ja lopetukset, keskustelun ohjaaminen, tarjottavista ja mahdollisista vierailijoista huolehtiminen. Lopuksi toiminnan kirjallinen raportointi.

Harjoittelija myös vierailee yhden kerran mukana yhdistyksen hallituksen kokouksessa. Hän toimii ryhmänvalvojana alueensa virtuaalisessa vertaistukiryhmässä, jossa avaa keskusteluja, jakaa tietoa ja markkinoi ryhmää alueellaan. Harjoittelija suunnittelee ja toteuttaa yhden muutaman tunnin mittaisen alueellisen esittelytapahtuman, jossa jaetaan esitteitä ja KILPI-lehtiä, esimerkiksi yhteistyössä alueen terveyskeskuksen tai apteekin kanssa.

Harjoittelija suunnittelee ja toteuttaa alueellisen virkistysretken yhteistyössä vertaistukiryhmän kanssa, esimerkiksi retki luontoon ja makkaranpaisto tai ohjattu jumppatuokio.

Harjoittelun päätteeksi hän kirjoittaa Kilppariblogi tekstin, joka on vapaamuotoinen kertomus alueellisen ryhmän kauden toiminnasta ja ajatuksia ryhmän ohjaamisesta ja siitä, miten harjoittelu on tukenut hänen opintojaan.

Lapin Kilpi ry on ajan hengessä mukana oleva yhdistys, joka ensimmäisenä Suomen kilpirauhasyhdistyksistä haki ja sai projektirahoitusta. KERRO JA KUUNTELE -projekti on toiminut vuodesta 2017 ja päättyy vuoden 2020 loppuun. Projektin ansiosta yhdistys on pystynyt kehittämään toimintaansa ja nykyaikaistamaan toimintamallejansa. Nettisivuiltamme www.lapinkilpi.com ja Facebookistamme löytyy runsaasti lisätietoa toiminnastamme ja siellä on osion myös vertaistukiohjaajille ja yhdistyksen pilvipalvelussa on tallennettuna vertaistukiohjaajan käsikirja – ”työkalupakki” johon harjoittelija saa tunnukset harjoittelun alussa.

Opiskelija – etsitkö opinnäytetyön aiheita?

Alla on lueteltu esimerkkejä, mitä aihevaihtoehtoja opinnäytetyö voi esimerkiksi sisältää. Tällä hetkellä opinnäytteitä tehdään jo aiheista vertaistuki ja lääkehoito. Työn alla olevat opinnäytetyöt valmistunevat syksyllä 2021.

  • Kilpirauhassairaan potilaanpolku Lapissa
  • Minkälaista tukea vasta sairastunut kilpirauhaspotilas saa / tarvitsee Lapissa?
  • Kilpirauhassairaan läheisen kokemukset ja tuen tarve Lapissa
  • Lapin kilpirauhassairaiden vertaistukiryhmien ohjaajien ja vapaaehtoisten kokemuksia ja kehittämisideoita?
  • Elämäntapojen vaikutus kilpirauhassairauksissa Lapissa?
  • Millaista on laadukas jäsentoiminta Lapin Kilpirauhasyhdistyksessä?
  • Hedelmättömyysongelmat kilpirauhasen vajaatoimintaa sairastavilla Lapissa?

Ota rohkeasti yhteyttä, niin keskustellaan siitä, minkälaiset tavoitteet sinun harjoittelussasi tai opinnäytetyölläsi on ja räätälöidään yhdessä suunnitelma sellaiseksi, että se palvelee meitä molempia!
Tervetuloa harjoittelemaan ja opinnäytetyötä tekemään Lapin Kilpi ry:lle!

Lue lisää: www.lapinkilpi.com

 

Tehtävän tiedot

Tehtävä soveltuu seuraavien alojen osaajalle:
Sosiaali- terveys- ja liikunta-alat

Aloitus: Sopimuksen mukaan

Kesto: alle 3 kk

Haku päättyy: 31.12.2040 00:00

Työaika

  • osa-aikatyö

Sijainti

Alue
Lappi

Kunta
Enontekiö, Inari, Kemi, Keminmaa, Kittilä, Kolari, Muonio, Pelkosenniemi, Pello, Posio, Ranua, Rovaniemi, Salla, Savukoski, Simo, Sodankylä, Tervola, Tornio, Utsjoki, Ylitornio, Kemijärvi