Monikulttuurikeskus MoniNetin vapaaehtoistoiminta

Suoritus ajankohta: 1.10.2018 - 31.12.2022 / Haku päättyy: 31.12.2022 / kampanjat, vaikuttaminen, kääntämistehtävät, ryhmän, kerhon tai leirin avustaminen, ryhmän, kerhon tai leirin ohjaus, tapahtumajärjestely- ja toimitsijatehtävät, vertaistukitoiminta (vertaistoiminta), ystävätoiminta (ei edellytä vertaisuutta) / Rovalan Setlementti ry/ MoniNet

MoniNetin vapaaehtoisena pääset kohtaamaan uusia ihmisiä ja järjestämään monipuolista kotoutumista tukevaa toimintaa monikulttuurisessa ympäristössä. Tutustu alla oleviin esimerkkeihin vapaaehtoistehtävistämme ja ota yhteyttä, niin räätälöidään juuri sinulle sopiva tehtävä!

Kotokaveritoiminta

Kotokaverina autat yksittäistä maahanmuuttajaa tai perhettä kotoutumaan Rovaniemelle. Tukea tarvitaan mm. arjen asioissa, suomen kielen oppimisessa sekä paikkakuntaan ja vapaa-ajan harrastuksiin tutustumisessa.

Ryhmänohjaus

Ryhmänohjaajana vedät omaa ryhmää joko yksin tai yhdessä toisen vapaaehtoisen tai työntekijän kanssa. Ryhmän teemana voi olla esim. keskustelu, käsityöt, ruuanlaitto tai liikunta.

Henkilökohtainen ohjaus

Henkilökohtainen ohjaus voi olla esim. määräaikaista preppaamista jossain tietyssä kielenoppimiseen liittyvässä asiassa tai läksyissä auttamista. Ohjausta voidaan antaa tarpeen ja vapaaehtoisen osaamisen mukaan myös muista teemoista.

Pop up -vapaaehtoiset

Pop up -vapaaehtoisia tarvitaan erilaisiin yksittäisiin tai projektiluontoisiin tehtäviin mm. tapahtumissa, kursseilla ja retkillä. Ilmoitamme avoinna olevista tehtävistä ja voit osallistua toimintaan silloin kun sinulle parhaiten sopii.

MoniNet

Rovakatu 23, Rovaniemi, Suomi

Osoitteet

 • MoniNet

  Rovakatu 23, Rovaniemi, Suomi

Toiminta-alue

Alue
Lappi

Kunta
Rovaniemi

Yhteystiedot

Amina ElKhattabi
amina.elkhattabi@rovala.fi
040 559 6564
Rovalan Setlementti ry/MoniNet

Kotisivut

Yhteydenottolomake

Facebook-sivu

Tehtävän suorittamisajankohta

 • Arki-iltaisin
 • Arkipäivisin
 • Sovittavissa

Asiasanat

monikulttuurisuus, maahanmuuttajat, kansainvälisyys

Minkä ikäisten parissa vapaaehtoinen tulee toimimaan

nuoret aikuiset (18-29 v.), aikuiset (30-62 v.), ikäihmiset (63-79 v.)

Toiveet ja edellytykset

Minkä ikäisille tehtävä on tarkoitettu

nuoret aikuiset (18-29 v.), aikuiset (30-62 v.), ikäihmiset (63-79 v.)

Tehtävä soveltuu

Heikosti suomea osaaville, Miehille, Naisille

Millaisia taitoja ja edellytyksiä vapaaehtoiselta vaaditaan

Tavallisen ihmisen tiedot ja taidot riittävät. Jos vapaaehtoisella on jotain erityisosaamista, niin sitä voidaan hänen halutessaan hyödyntää vapaaehtoistoiminnassa.

Tehtävään perehdytys

 • Haastattelu
 • Koulutus/koulutukset
 • Muu

Mitä vapaaehtoinen saa

 • Todistus
 • Uudet taidot
 • Uudet tuttavat

Vapaaehtoisen tuki

Vapaaehtoisilla on mahdollisuus henkilökohtaiseen tukeen ja ohjaukseen. Lisäksi järjestämme vapaaehtoisten vertaistapaamisia, koulutuksia ja virkistyksiä.